Valga lasteaiad tegid lumest hädaabinumbrit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga lasteaed Kaseke 112 päeva tähistamas.
Valga lasteaed Kaseke 112 päeva tähistamas. Foto: Erakogu

Häirekeskus kutsub 11. veebruaril tähistatava üleeuroopalise 112-päeva puhul kõiki peresid ja lasteaedu ning koole 7.–13. veebruarini osalema lumest või lumele hädaabinumbri 112 tegemises. Ühtlasi soovitakse panna inimesi arutlema, millised on eri turvariskid ning kuidas hätta sattudes abi kutsuda.

Samas on häirekeskuse kommunikatsioonijuhi Meelika Hirmo sõnul neile esimesed fotod lumistest hädaabinumbritest juba pärale jõudnud. «Üks esimesi, kust meile pildi saadeti, oli Valga lasteaed Kaseke. Nende 31. jaanuaril tehtud pilt on tõeliselt armas,» kinnitas Hirmo Valgamaalasele.

Kasekese õppealajuhataja Maila Rajamets põhjendas taolist entusiasmi sellega, et jaanuari lõpupäevaks lubas erakordselt soodsat ilma taoliseks ettevõtmiseks.

Ettevõtmine on tema hinnangul kindlasti vajalik. «Laps õpib ju läbi tegevuse – jutust alati ei piisa. Kui ta on osalenud ise sellise hädaabinumbri valmistamises, jääb sellega seonduv kindlasti paremini meelde. Kogu ehituse vältel käiski meil elav arutelu selle üle, milleks hädaabinumbrit vaja on," selgitas Rajamets.

Kolmapäeval, 6. veebruaril valmis lumest hädaaabinumber aga Valga Buratino lasteaias.

"Kuigi Euroopa Liidu liikmesriikide piires saavad hätta sattunud 1991. aastast tasuta numbrile 112 helistades nii erakorralise meditsiini-, pääste- kui politseiabi, ei ole uuringute kohaselt pool Eesti elanikest kursis, et samale numbrile saab tasuta helistada ka mujal Euroopa Liidus," kommenteeris häirekeskuse peaspetsialist Edvi Freiberg ettevõtmise vajalikkust.

"Kindlasti tasuks aga meeles pidada, et numbrile 112 helistamine on mõeldud eelkõige tõsises hädas kiire abi kutsumiseks. Info küsimiseks peaks võimalusel kasutama teisi allikaid, näiteks päästeala infotelefoni 1524, perearsti nõuandetelefoni 1220 või teised abinumbreid," lisas ta samas.

Kõik enne 15. veebruari häirekeskusele saadetud pildid lumest või lumele tehtud hädaabinumbrist avaldatakse häirekeskuse Facebooki-lehel. Iga maakonna parimatele paneb häirekeskus välja auhinnad.

Lisainfot leiab päästeameti kodulehelt.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles