Valgamaa metsades võisteldi Ernale pääsu nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eel-Erna rivistus ja ettevalmistused Valgamaal Metsnikul.
Eel-Erna rivistus ja ettevalmistused Valgamaal Metsnikul. Foto: Sven Andreson / Valgamaalane

Üle saja kõrge kaitsetahtega Eesti mehe ja naise startis nädalavahetusel Valgamaal üheks maailma keerulisemaks sõjalis-sportlikuks võistluseks tituleeritud Erna retke eelproovil.

Kaitseliidu sõjalis-sportlik võistlus Eel-Erna ja Naiskodukaitse koormusmatk korraldati möödunud reedel ja laupäeval.

Eel-Erna arvestuses läks Valga lähedalt Metsnikult starti 25 võistkonda, neist üks finišisse ei jõudnud. Naiskondi suundus rajale kaheksa, lõpujoone ületas kuus. Külalistena osalesid Kaitseliidu võistlusel Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, piirivalve ja Eesti Reservohvitseride Kogu võistkonnad.

Lisaks võimete proovilepanekule ja oskuste lihvimisele oli Eel-Ernal mängus pääs Erna retkele. See oli ette nähtud kolmele parima tulemuse saanud Kaitseliidu malevale.

Erna Seltsi president Meelis Rätsep tuletas omalt poolt avarivistusel meelde ajaloolist Erna retke, mis on jupike ajalugu. «Milline oli nende ja teie varustus?» küsis ta retooriliselt. «Teid ühendab üks: tahe kaitsta oma kodumaad.»

Tänavuse Eel-Erna võitsid nagu eelmisel aastal Hiiumaalgi Kaitseliidu Järva maleva liikmed. Naiskodukaitse koormusmatka parim olid Võru ringkonna esindus.

Valgamaa naiskodukaitsjad olid koormusmatka lõputabelis neljandad, mehed Eel-Erna arvestuses kümnendad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles