Mööda Eestit hakkab ringi sõitma kaljavaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kali.
Kali. Foto: A. Le Coq

Sel suvel taaselustab A.Le Coq lahtise kalja müümise traditsiooni ning paari nädala pärast hakkab mööda Eestit ringi sõitma suur kollane kaljavaat, kus kõigil soovijatel on võimalik osta värsket kalja topsides.


Juba sellest nädalast pakutakse kalja müügipunktides, mis asuvad Tartu kohvikutes Pierre ja Ristiisa. Müüma hakatakse alles hiljuti turule tulnud naturaalset kääritatud kalja, mis on rahva seas kiiresti suure populaarsuse saavutanud.

"Ainuüksi viimase kolme kuuga on poodides seda kalja müüdud üle miljoni liitri ning ma usun kindlalt, et menukalt läheb müük ka randades ja kohvikutes," on A.Le Coq juhataja Tarmo Noop müügiedus kindel.

Müügipunktides pakutakse otse jahutusmasinast lastud kalja, et see säilitaks joojate tarbeks oma värskuse ja jaheduse. Suve jooksul avatakse müügipunktid suuremates randades, Tartu ja Tallinna laulupidudel. Kalja hakkavad müüma ka mitmed kohvikud, restoranid ja pubid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles