Norra kvaliteetkaubamärgi hingavaid riideid toodetakse Valgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aclima Baltic AS.
Aclima Baltic AS. Foto: Sven Andreson / Valgamaalane

Aktiivsetele välitingimustes tegutsejatele mõeldud alusriideid tootev Aclima Baltic AS tõestab, et kvaliteedile rõhudes on Eesti õmblusettevõtted ka Euroopas konkurentsis.

Seni AS Troll Balti nime all Valgas tegutsenud õmblustehas muutis äsja oma nime tuntuima brändi järgi Aclima Baltic ASiks. Seda selleks, et ettevõtte osad Norras ja Eestis oleks ühe nime all omavahel rohkem seotud.

Eestis veel suhteliselt vähe levinud Aclima brändi riided on Skandinaavias väga tuntud. Toodangu põhiosa moodustavad alusriided, vähemal määral ka pealisriided. Kliendid on olnud teiste seas Norra, Rootsi, Taani ja Hollandi sõjaväed, aga ka Eesti piirivalve. Enamasti on tegu NATO riikidega, nii et tooted vastavad ka NATO standardile.

Kokku tuleb Aclima Baltic tehasest Valgas aasta jooksul 400 000 valmiseset. Kümme aastat tagasi loodud Aclima Baltic AS (varem siis Troll Balti AS) ettevõtte käive on 35 miljonit ja kasum 1,5 miljonit krooni aastas. Töötajaid on 50.

Erinevate materjalide loomise ja katsetamisega tegeletakse Aclima Norra tehases, kust tekstiilmaterjalid Valka tuuakse.

Kuigi paljude toodete tegemisel kasutatakse villa, on asi kaugel sarnasusest vanaema kootud sokkidega.

«See on tehtud väga õhukesest villa kiust, mille läbimõõt on 17,5 mikronit,» tutvustas Aclima müügi eest vastutav Lars Johansen üht pluusi. Mikron on tuhandik millimeetrist. Selline materjalikasutus tagab ühteaegu nii kerguse kui vastupidavuse, samuti villale omase soojapidavuse.


Aclima Baltic AS
Loodud 1999. aastal,
tegutsenud siiani Troll Balti AS nime all.
50 töötajat.
Käive 35 miljonit,
kasum 1,5 miljonit krooni.
Emaettevõte Troll Teko Holding AS, Aclima AS sõsarettevõte.
Kaubamärk Aclima on laialt tuntud Skandinaavias,
eksport Euroopa riikidesse kasvab.
Asub Valgas Võru maantee ääres.

Pikemalt neljapäevases Valgamaalases!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles