Naabermaakond sai esindusstaadioni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäevaks kavandatud jalgpallikohutmine jäi vastasmeeskonna puudumisel ära.
Teisipäevaks kavandatud jalgpallikohutmine jäi vastasmeeskonna puudumisel ära. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Laine Jänes osaleb teisipäeval Viljandi linnastaadioni avamisel, mis märgib ka ministeeriumi spordiinvesteeringute kava jõudmist lõppjärku.


«Viljandi staadion ei ole kindlasti pelgalt linnastaadion, vaid oluline spordikeskus kogu ümbruskonnas, pakkudes treenimisvõimalusi nii harrastajatele kui professionaalsetele sportlastele,» ütles kultuuriminister Laine Jänes.

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seili sõnul on enamikus maakondades olemas esindusstaadion, mida saab kasutada kogu maakonna elanikkond.

«2002. aastal kiitis Eesti Spordi Kongress heaks kultuuriministeeriumi spordiinvesteeringute kava, mis tänaseks on jõudnud lõppjärku, sest lisaks suurtele esindusobjektidele, nagu A Le Coq Arena, Saku Suurhall, Kadrioru staadion, on loodud kaasaegsed sportimistingimused ka pea igasse maakonda,» rääkis Seil.

Kultuuriministeerium on eraldanud viimase üheksa aasta jooksul maakondlike spordiobjektide rajamiseks või renoveerimiseks investeeringutoetusi üle 100 miljoni krooni, lisaks toetused regionaalsete tervisekeskuste ja spordiväljakute rajamiseks. Viljandi staadioni rajamist on ministeerium toetanud 2,075 miljoniga.

Valga staadioni renoveerimine lõppes ametliku avamisega 1998. aastal. Ehitustööd läksid maksma 25 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles