Pühajärve triatlon tõotab põnev tulla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhanson.
Ain-Alar Juhanson. Foto: Erakogu

Baltikumi suurim triatlonivõistlus «Pühajärve Triatlon 2009» toimub 8. augustil. Võisteldakse pool-raudmehe distantsil: 1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu, 21 km jooksu. Võistluspaik on Otepää looduspark ja Pühajärve ümbruse looduskaunid kohad.


Triatloni käigus selgitatakse välja ka 2009. aasta Eesti meistrid triatloni poolpikal distantsil.

Juba poolteist kuud enne võistluse starti võib öelda, et Pühajärve triatlon lööb varasemate aastate osavõtjate arvu rekordi. Juuli alguseks on ennast kirja pannud 109 individuaalvõistlejat (esmakordselt on ületatud saja võistleja piir) ja 17 võistkonda pikale ning 20 noort ja 28 täiskasvanut lühikesele distantsile. Esindatud on üheksa riigi triatleedid.

Stardis on teiste hulgas ka eelmise aasta poolpika triatloni Eesti meistrivõistluste võitjad Kirill Kotšegarov ja Alma Sarapuu.

Meistritiitli ja Pühajärve triatloni üldvõidu nimel tuleb Kotšegarovil kindlasti tugev rebimine Priit Ailti ja Ain-Alar Juhansoniga, kes samuti registreerunute nimekirjas. Naiste arvestuses pakub Sarapuule tugevat konkurentsi üldvõidu osas Rachel Joyce Suurbritanniast, kes oli Lanzarote Ironmanil naistest teine ning Lõuna-Aafrika Ironmanil kolmas.

«Mitmed nimekad mehed ja naised pole veel lõplikku osalemisotsust langetanud, kuid kohe kui jah-sõna antud, anname sellest teada,» teatas korraldaja Ain-Alar Juhanson.

«Võistlejaid on saabumas nii Jaapanist, Marokost, Iirimaalt, Hispaaniast, Lätist, Soomest, Venemaalt ja Suurbritanniast. Aga eriti hea meel on selle üle, et stardis on rekordiline arv harrastussportlasi ja tunneme, et meie põhiline eesmärk - inimeste spordi ja triatloni juurde toomine - on õnnestumas,» lisas Juhanson.

Tipptriatleet lisas veel: «Kindlasti tasub sellel aastal hoolega jälgida ka võistkondi, sest kümme minutit hiljem rajale minevatel võistkondadel on võimalik esimesena lõpetamise korral napsata Pühajärve triatloni kiireima lõpetaja eriauhind.»

Võistlusi oodatakse vaatama kõiki spordisõpru koos peredega. Lisaks kaasaelamisele saab osa võtta triatloniteemalisest fotokonkursist, teha häid tehinguid võistlusalal aset leidval mini-expol ja saada elamusi põnevatel atraktsioonidel.

Pühajärve triatlon on triatleet Ain-Alar Juhansoni ellu kutsutud võistlus, millel on kaks olulisemat eesmärki. Esimene on tutvustada triatloni kui spordiala harrastussportlastele ja näidata ala sobivust aktiivsetele inimestele. Teine on aga tuua igal aastal triatlonitippe Eesti harrastussportlastele eeskujuks.

Võistlusega saab lähemalt tutvuda, külastades kodulehte www.puhajarvetriatlon.ee. Samuti saab jälgida harrastussportlase Toomas Luhatsi ettevalmistust Pühajärve triatloniks aadressil http://luhats.blogspot.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles