Palupera mõis osaleb unustatud mõisate külastusmängus

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleolukad esinemised Palupera mõisas
Meeleolukad esinemised Palupera mõisas Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

 Üle Eesti on sel suvel uksed avatud kolmekümnel külalislahkel mõisal. Külastuspäevad on olnud 13. ja 27. juuni ning 11. ja 12. juuli.


 Neljandat aastat lahkelt külalisi võõrustav Palupera mõis, mille ruumes 1930. aastast lastele koolitarkust jagatakse, oli sel nädalavahetusel meeldivalt ülerahvastatud.

Palupera põhikooli direktor Svetlana Variku rääkis, et igal külastuspäeval on nende mõisa uudistanud umbes 80--100 inimest päevas.

Külalistele on esinema kutsutud nii kohalikke taidlejaid kui külalisesinejaid mujalt. Meeleolukad esinemised on publik väga soojalt vastu võtnud, pühapäevane esinemine möödus lausa pilgeni täissaalile.

Eesti Mõisakoolide Ühenduse juhatuse esimehe Tõnu Kiviloo sõnul suhtlevad mõisakoolid omavahel aktiivselt. Nii viibis ka pühapäeval Palupera mõisas delegatsioon Viljandimaalt.

"Palupera kontsert väga meeldis, eriti tore oli ühislaulmine," kiitis Kiviloo toredat kontsertkava, mis andis võimaluse kõigil osalejatel kaasa lüüa rahvalikke laule lauldes.

Et Palupera mõisa pole unustatud, näitab seegi, et mõisahuviliste hulgas on tänavu olnud nii harjumaalasi kui soomlasi, kohalikust rahvast rääkimata.

Viimased tänavused avatud uste päevad toimuvad 30. juulil ja 8. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles