Valgamaa lummab sel nädavahetusel suurüritustega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suverull 2008.
Suverull 2008. Foto: Arhiiv/ Valgamaalane

Tõrva Vanamõisa järve kontserdi organiseerimiskomisjon oli viimast korda koos teisipäeval. Üheskoos tõdeti, et Tõrva Loitsuks on kõik valmis. Teist aastat järjest toimuv üritus algab laupäeval, 15. augustil.

Tänavused Tõrva linna päevad saavad hoo sisse reedel, 14. augustil mitmete spordivõistlustega, mis algavad kell 17 Sõpruse pargis. Linnapäevad jätkuvad järgmisel päeval, 15. augustil erinevate üritustega alates kella üheksast kuni südaööni ja kauemgi.

Eesti noorte keelpilli- ja orkestrimängukursus ning Neeme Järvi suveakadeemia ehk rahvusvaheline orkestridirigeerimise meistriklass tõid Leigole ja Otepääle arvukalt muusikuid. Otepää kultuurikeskuse saali on end harjutama mahutanud 70-liikmeline Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester, lisaks 14 Neeme Järvi dirigentide kursusest osavõtjat.

14. augustil toimuval Leigo Järvemuusika kontserdil astub oma parimate lugudega publiku ette Maarja. Lauljatar laulab soolokontserdil koos kammerorkestri ja bändiga laule oma muusikukarjääri erinevatest perioodidest.

Leigo Järvemuusika pakub nädalavahetusel teisigi suurejoonelisi kontserte: 14. augustil kell 18 kõlavad Jääääre esituses kauneimad ja eestlaste poolt läbi aegade armastatuimad emakeelsed lood, kell 20 astub oma parimate lugudega publiku ette Maarja. Lauljatar laulab soolokontserdil koos kammerorkestri ja bändiga laule oma muusikukarjääri erinevatest perioodidest. Kell 21.15 tuleb esitusele mobiilisümfoonia «Leviala» ning kell 22 «Tribute to Pink Floyd».

Laupäeval, 15. augustil saab lisaks ülalmainitud suveakadeemia finaalkontserdile Leigol kuulata-vaadata Annely Peebo soolokontserti, kell 21 tuleb esitusele Beethooveni sümfoonia, kell 22 taas mobiilisümfoonia ning kell 22.30 algab suur vaatemäng «Wellingtoni lahing».

Taas kord kogunevad maailma tippsuusatajad Otepääle, kus 15. augustil toimuva traditsioonilise suusatajate suvise võistluse «Suverull 2009» osalejate nimekirja tipus troonivad Libereci MM-võistluse kullaomanikud Andrus Veerpalu, Petter Northug ja Justyna Kowalczyk.

Taheva vallas Dixielandis korraldatakse 15. augustil kell 18 rahvusvaheline festival koos Rootsi-Elvisega Elvise surmapäeva teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles