Helkurita jalgrattur hukkus liiklusõnnetuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

16. novembril kell 16.47 toimus liiklusõnnetus Valgamaal Tõlliste vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 214. kilomeetril (Paju bussipeatuse juures).

Sõiduauto Ford Transit, mida juhtis 53aastane Kalev, sõitis otsa jalgrattaga teed ületanud 69aastasele Peetile. Jalgrattur suri saadud vigastustesse kohapeal.

Jalgrattur tuli kergliiklusega teelt ja hakkas ületama tiheda liiklusega maanteed. Valga poolt tulnud Ford Transiti juht ei märganud üle tee minevat jalgratturit ja sõitis talle otsa.

Valga politseijaoskonna ülemkomissar Tõnu Kürsa ütles, et selle traagilise õnnetuse põhiliseks põhjuseks on asjaolu, et jalgrattal polnud ees valget tuld ja ratta kodaratel puudusid helkurid. Kodaratel olevad helkurid aitavad teha jalgratast nähtavaks siis, kui auto läheneb küljelt."

"Nähtavad helkurid puudusid ka jalgratturil, küll olid aga kaks helkurit hukkunu taskus. Õnnetuse hetkel oli maanteel tihe liiklus, autod kasutasid lähitulesid ning jalgratast üle tee lükkavat meest märkas autojuht liiga hilja," märkis Kürsa.

Politsei tuletab kõigile jalakäijatele ja jalgratturitele veelkord meelde, et helkurite kandmine ja jalgratastel valgustusseadmete kasutamine on pimedal ajal valgustamata teel kohustuslik ning aitab kaitsta inimeste elu ja tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles