Pritsumehe tiitel tuli Tõrva komandosse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsumehe võistluse võitis Alor Kasepõld.
Pritsumehe võistluse võitis Alor Kasepõld. Foto: Päästeamet

Teisipäeval, 24. septembril Tallinnas peetud Pritsumehe võistluse võitis teist aastat järjest Alor Kasepõld. Samal päeval Swissôtelis toimunud võistluse Kõrghoone Kuninga tiitli võitis Siim Rikolas Rakvere päästekomandost.

Pritsumees 2013 võistlusel katsuti jõudu kolmes harjutuses: takistusriba, voolikuharjutus ja kombineeritud harjutus. Neljanda tulemusena läks arvesse kõrghoone trepijooksul saadud aeg. Individuaalarvestuses võitis Alor Kasepõld koondajaga 11 minutit 35,7 sekundit, mis oli 20 sekundit parem, kui teise koha saavutanud Nõmme komando päästjal Harpo Strool.

Tartu päästekomando päästja Toomas Stroo sai üldkokkuvõttes kolmanda koha. Võistkondlikult oli parim Tõrva päästekomando meeskond (koosseisus Alor Kasepõld, Rauno Ojamägi, Ivar Lupp) koguajaga 39 minutit 19,2 sekundit. Viljandi päästekomando võistkond (Tõnu Mardla, Kevo Kärp, Viljar Kütt) saavutas teise tulemuse koondajaga 40 minutit ja 13,9 sekundit.

Alor Kasepõld, kes 2011. aastal oli paremuselt teine ning tänavu kaitses eelmisel aastal võidetud esikohta, tundis heameelt, et võistlus oli tasavägine ja pinget jagus lõpuni. «Tahan tänada Tõrva komando mehi, kes osa võtsid ja ühise eesmärgi nimel pingutasid,» ütles ta. «Aga puhata ei ole aega, vaja on hakata valmistuma järgmise aasta võistluseks.»

Pritsumehe võistlusel osales 33 võistlejat. Võistlust peeti sel aastal 15. korda ning Kõrghoone Kuninga trepijooksu korraldati 14. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles