Uksed avab kaasaegseid võimalusi pakkuv koolihoone

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium
Otepää gümnaasium Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Järgmisel nädalal, 10. veebruaril, avatakse pidulikult kõigi huviliste pilkude all Otepää gümnaasiumi renoveeritud õppekorpus.

Rekonstrueerimistööd hõlmasid koolihoone kapitaalremonti ja uue sisustuse muretsemist.

Vana õppekorpuse klassid on täielikult uuendatud, laiendatud on söögisaali. Gümnaasium on saanud kaasaegse aula, kus mitmete võimalustega esitlustehnika, mis võimaldab korraldada konverentse kuni 400 inimesele. Õpilasi ootab arvuti- ja keeleklassides tänapäevane info- ja kommunikatsioonitehnika. Täielikult on rekonstrueeritud kanalisatsiooni- ja elektrisüsteemid.


Koos koolimajaga on uue hingamise saanud ka vanas õppekorpuses rippunud tuntud kunstniku Kaljo Polli maal "Pidu Pühajärve ääres". Maali kinkis koolile 1. septembril 1961, kui avati toona uus koolimaja, Elva Rajooni Täitevkomitee. Viie meetri pikkune ja kahe meetri kõrgune koloriitne õlimaal on üks ilmekamaid näiteid kunstniku loomingust.

Otepää gümnaasiumi rekonstrueerimise läks maksma 19 miljonit krooni, millest enamuse kattis KOIT-kava projekt, Otepää valla omaosalus oli 3,6 miljonit krooni. Ehitustöid teostas AS Koger & Partnerid.

Pidulik kontsertaktus, mis tööde lõppu tähistab, algab 10. veebruaril kell 17.

Copy
Tagasi üles