Maakonna talimängudel saavutasid üldvõidu Valga linn ja Palupera vald

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabelaua taga on Valga ja Palupera esinumbrid Toivo Tiislär (vasakul) ja Sulev Pallon.
Kabelaua taga on Valga ja Palupera esinumbrid Toivo Tiislär (vasakul) ja Sulev Pallon. Foto: Arvo Saal

Pühapäeval võistlesid Soorus ja Tsirguliinas maakonna omavalitsuste võistkonnad selgitamaks tänavuste Valgamaa talimängude võitjaid. Rõõmustavalt palju oli võistlemas vallavanemaid ja linnapäid ning volikogude esimehi.

Üldkokkuvõtete tegemisel olid omavalitsused jagatud kahte gruppi. Esimeses grupis (elanikke üle 2000) saavutas üldvõidu Valga linn 116 punktiga. Järgnesid Otepää vald (99), Helme vald (76), Tõrva linn (41) ja Hummuli vald (57).

Väiksemate arvestuses võitis Palupera vald 102 punktiga. Järgmised kohad said Puka vald (90), Karula vald (87) ja seekordsete mängude korraldaja Tõlliste vald (81). Tänavustest talimängudest jäid eemale Sangaste, Põdrala, Taheva ja Õru vald.

Soorus võistlesid kuueliikmelised võistkonnad teatesuusatamises. Puka valla suusatajad Maarja Aigro, Kevin Sepp, Aiki Aigro, Kunnar Vahi, Ene Aigro ja Lembit Villem olid teistest tunduvalt kiiremad ning võitsid ülekaalukalt. Medalile jõudsid veel Otepää ja Tõlliste valla võistkonnad.

Ka reesõidu parimad selgitati Soorus. Võidu sai Otepää vald (Daniel Stepanov, Liia Tamm, Taavo Stepanov, Grete-Ann Tadolder ja Tarmo Tammekivi) Valga linna ja Puka valla ees.

Malevõistkondi istus laudade taha kuus. Alles nädal tagasi Põlvas maatalimängudel teise koha saanud Valga linna maletajad olid parimad ka kodustel mängudel. Aleksandr Sabinov, Grigori Hodorkin ja Veera Mikijanskaja jätsid teised auhinnakohad Tõrva linna ja Karula valla maletajatele.

Kabes võitis tänavugi Otepää vald (Toivo Lukka, Olev Terve ja Malle Ein), kellele pakkusid tugevat konkurentsi Valga linna ja Puka valla võistlejad. Otepäälased said esikoha ka lauatennises, võistkonda kuulusid Jüri Tamme, Aarne Steinbach ja Kristiina Kopli. Nende järel kuulusid medalid ka Valga linna ja Palupera valla mängijatele.

Õhupüssist laskmises tabasid kõige paremini märki Palupera esindajad, kokku 529 silma. Võistkonda kuulusid Heldur Kurig (187), Mart Kurig (176) ja Ene Pastak (166). Järgnesid Valga linna I, Valga linna II ja Helme valla võistkonnad.

Omavahel võtsid mõõtu ka valdade ja linnade juhid. Heldur Vaht ja Heikki Kadaja Pukast said võidu Helme (Tarmo Tamm, Kristo Ausmees) ja Palupera (Terje Korss, Kalev Lõhmus) ees.

Palliplatsidel mängiti nn pimevõrkpalli. Selleks kaetakse võrk musta kilega ja mängijad ei näe, kuhu ja kuidas vastased palli löövad. Selles mängus olid osavamad Valga linna esindajad Hele Heletäht, Lea Põld, Kadri Visnap, Peep Granovski, Artur Drubinsh ja Günter Rannakivi. Teise ja kolmanda koha said Karula ja Otepää mängijad.

Poolfinaalides võitis Valga Otepääd ja Karula Tõllistet võrdse tulemusega 2 : 1. Sama tulemusega lõppesid ka otsustavad kohamängud.

Valgased Rein Augas, Ülo Mere, Jaan Rapp, Rainer Kuutma, Rudo Lilleleht ja Toivo Tiislär olid pingelise mälumängus ühe punktiga otepäälastest paremad. Kolmanda koha sai lisaküsimuste järel Palupera vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles