Punase Risti Selts korraldas lastelaagri “Kevadekuulutajad”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli esmaabi rühmajuht Nele Rõõmus (vasakul) ja abi Triinu Pommer .
Valga põhikooli esmaabi rühmajuht Nele Rõõmus (vasakul) ja abi Triinu Pommer . Foto: Erakogu

Kevadine koolivaheaeg andis Valga linna kooliõpilastele mitmeid valikuvõimalusi tegevuseks. Vähekindlustatud perede lastele oli avatud Valgamaa Punase Risti Selts, kelle tegevuskava koostati sponsorite ja koostööpartnerite abiga. Paljud neist lastest (ligi 55 last vanuses 6–15 aastat) olid kaasatud aastalõpu jõuluüritustesse ja võtsid aktiivselt osa selgi vaheajal.

Maitsvat lõunasööki pakkus Valga linnavalitsus diakooniamaja päevakeskuses neljal päeval. Rõõmsameelne perenaine Virve Kärson oli igati abiks lastele, kokale ja teistele tublidele toiduvalmistajatele.

Huvitegevuseks olid erinevad programmid.

Esimesel päeval juhendas päevakeskuses poistele suunatud programmi "Rähn Woody" Aivar Aan (Fie Aivar Aan Puutooted). Huviga asuti töö kallale, sest tegusatel võimaldati valminud ese koju kaasa viia.

Tüdrukud said Punases Ristis samal ajal osaleda kevadise rõivamoe "Hilpharakas" demonstratsioonil, mille juhendajateks olid Marianne ja Annika Aunapu ning Katrina Pint. Teisipäeval tegelesid lastega Valga politseitöötajad ja Lõvi Leo, kes jagasid vägagi õpetlikku teavet. Üheskoos lahendati seaduskuulelikkust käsitlevaid ülesandeid.

Kolmas päev oli esmaabi teemaline ja viidi läbi Valga vene gümnaasiumi ruumides. Esmaabi õppimist aitasid juhendada sama kooli esmaabi rühmast Sabina Sidorenko ja Evgenia Vdovitðenko. Sportlikke võistumänge oli lastele lahe korraldada just võimlas, jagus nii võistlejaid kui ka pealtvaatajaid. Lihavõtte-eelsel päeval oli teemaks "Kirju muna". Oma toodanguga toetas üritust Linnu Talu (Astre Jaagant).

Räägiti pühadest ja rahvakommetest. Marianne Aunapu abiga valmistati kodu ja pühadelaua kaunistusi, värviti mune.

Selle vaheaja lapsed olid nagu saabunud kuldnokad, nad sädistasid ja sebisid – tõelised kevadekuulutajad. Peeti ka mahla-puuviljapause, vaadati õpetlikke ja meelelahutuslikke videofilme. Laagripäevade lõpetuseks sai iga osaleja nimelise osavõtukaardi, mille kujundasid Punase Risti noored vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles