Punase Risti Selts koolitab noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase Risti aastapäeva puhul korraldatud vestlusringis arutati narkomaania ennetamise projekti käivitamist. Pildil (vasakult) Merle Valner Tõrva gümnaasiumist, Siiri Põldsaar maavalitsusest ja Marit Rauk Valgamaa kutseõppekeskusest.
Punase Risti aastapäeva puhul korraldatud vestlusringis arutati narkomaania ennetamise projekti käivitamist. Pildil (vasakult) Merle Valner Tõrva gümnaasiumist, Siiri Põldsaar maavalitsusest ja Marit Rauk Valgamaa kutseõppekeskusest. Foto: Heino Käos

Valga maakonna 2006. aasta aidsi ja narkomaania ennetamise tegevuskavas on Valgamaa Punase Risti Selts planeerinud tegeleda noortega kahel rindel.

Jätkatakse 2005. a alustatud projektiga “Inimsõlm”. See on selgitustöö noortelt noortele, kus juba koolitatud noored saavad jätkata omandatud teadmistega teiste eakaaslaste harimist aidsi ja teiste sugulisel teel levivate haiguste vallas. Seda tegevust jätkub koolitundidesse, vaheajalaagritesse ning ka noortele suunatud avalikele üritustele.

Tänavu on planeeritud algatada narkomaania ennetamise projekt “Oskame olla”. Et paremini kavandada noortele suunatud koolitamisi, viidi Valgamaa Punase Risti Seltsi algatusel läbi ümarlaua vestlusring. Osalesid Valgamaa gümnaasiumide, keskkoolide ja kutseõppekeskuse terviseõpetuse õpetajad, huviringide juhid, meedikud ja Valga linnavalitsuse esindajad.

Projekti olid kavandama ja läbi viima kutsutud Lõuna politseiprefektuuri korrakaitseosakonna preventsioonitalitusest Linda Oks ja Kairi Ruus.

Projekti kaasatakse 30 vabatahtlikku vanuses 16–20 aastat gümnaasiumi astmest. Tegevus toimub kolmes osas.

Esimene osa “Hea tervise A, B, C” annab noortele parima ülevaate oma organismi tundmaõppimisest, sõltuvusainete ja halbade harjumustega tervise kahjustamisest ja tagajärgedest. Kursustel tugevdatakse teadmisi läbi tegevuse. Noored saavad osaleda mitmetel spordiüritustel, mille läbi kinnistuksid noore inimese sportimisharrastused. Käsitletakse enesehinnangut määratlevaid ja noorte õigusi-kohustusi puudutavaid teemasid.

Teine osa on tegevus suvelaagris. Viiakse läbi turvalisuse ja esmaabioskuste kursus. Lisaks omandatakse teadmised noorte haridusprogrammi tegevuspaketist “Kas sa näed seda, mida mina näen?”, mis kasvatab inimsust. Suvelaagrisse planeeritakse mõlemat noortegruppi: “Inimsõlm” ja “Oskame olla” projektides osalevaid noori. Eesmärgiks on vastastikune koolitamine, st noortelt noortele koolitused.

Kolmas osa on koolitatud noorte rakendamine. Metoodika valik on individuaalne: valitakse auditooriumi arvestades kas loengud, vestlused, rühmatöö või laagritegevus.

Projekti koordineerimiseks valiti kuueliikmeline vabatahtlike aktiiv ümarlauas osalejate hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles