Dramaatilises teatevõistluses võidutsesid sakslannad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises
Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Otepääl toimuvate laskesuusatamise Euroopa meistrivõistluste naiste teatevõistluses läks esikoht Saksamaale. Ukrainlased võitlesid end teisele kohale.

Nii nagu mõned tunnid varem võitis Saksamaa meeste teatevõistkond esikoha, noppisid esikoha ka sakslannad Stefanie Hildebrand, Juliane Döll, Franziska Hildebrand ja Kathrin Hitzer ajaga 1:15:15. Sakslannadele pakkus kõva konkurentsi Ukraina naiskond: võitjale kaotati 20 sekundiga. Finišis oldi ajaga 1:14:35.

Dramaatiliseks kujunes aga Venemaa naiskonna sõit: algul püsiti liidripositsioonil, kuid naiskonda kuuluva Ekaterina Šumilova vea tõttu tuli leppida kolmanda kohaga. Võitjale kaotati 26 sekundit.

"Olin väga närvis ja seetõttu tegin vea: kiirustasin, lasin mööda ja võtsin kolm lisapadrunit," sõnas Ekaterina Šumilova. "Mul on tulevikus, mille kallal tööd teha -- loodan, et mu meeskonnakaaslased andestavad mulle."

Eesti võistkond koosseisus Kadri Lehtla, Sirli Hanni, Elisabeth Juudas ja Eveli Saue oli viies, kaotus võitjale  5:38.

Laskesuusatamise võistlused jätkuvad 6. ja 7. märtsil, mil on kavas meeste ja naiste sprindi- ja jälitussõidud.

Laupäeval ja pühapäeval on kohal ka Eesti Rahvusringhääling, kelle hooleks kahe päeva jooksul edastada pilti muuhulgas Eurospordi telekanalile.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles