Võrumaa raamaturahvas tegi retke Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuspäevast osavõtjad Karula kirikus
Mälestuspäevast osavõtjad Karula kirikus Foto: Triinu Raam

Ei ole just igapäevane, et paarkümmend ühe maakonna raamatukoguhoidjat võtab kätte ja naabermaakonda külla suundub. MTÜ Järjehoidja korraldusel selline ettevõtmine 16. oktoobril aga teoks sai. Sel moel tähistati mõlema maakonnaga seotud kirjaniku Valev Uibopuu 100. sünniaastapäeva.

«Käisime kirjaniku kalmul Lüllemäe kalmistul. Lüllemäe kultuurimajas tutvustas Uibopuu elu ja loomingut Võrumaa keskraamatukogu bibliograaf Maie Elstein. Külastasime ka Karula Maarja kirikut ja Jaan Lattiku mälestuskivi ning tutvusime Lüllemäe raamatukogu tööga,» selgitas sündmuse Võrumaa-poolne peakorraldaja, Võrumaa keskraamatukogu direktor Inga Kuljus.

Äärmiselt sümpaatse mulje jättis reisi ette võtnutele tema sõnul EELK Karula koguse diakon Enno Tanilas, kes viis kohaliku koguduse kooriga läbi mälestushetked kalmistul ning rääkis Karula kirikust ja Jaan Lattikust.
«Oleksime teda vist lõputult kuulata võinud,» arvas Kuljus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles