Uus õpilasmalev võtab tööle peaaegu sada noort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevlased teevad suviti väga erinevaid töid alates puude riita ladumisest kuni maasikate korjamiseni. Eks ikka selleks, et raha teenida ja harjuda tööd tegema.
Malevlased teevad suviti väga erinevaid töid alates puude riita ladumisest kuni maasikate korjamiseni. Eks ikka selleks, et raha teenida ja harjuda tööd tegema. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimest korda pakub sel suvel kohalikele noortele tööd Tankla õpilasmalev.

«Viimati oli vist nõukogude ajal nii suur malev. Kokkusaamistel on räägitud, et noortel ei ole tööd ja ettevõtjad on öelnud, et neil on küll tööd pakkuda, aga noored ei taha. Püüaks nüüd neid kaht ühendada,» rääkis malevajuht Marek Mekk, kes noorena ka ise malevas käis. Töö oli siis aga teistsugune. «Pole enam suurmajandeid, suuri peedipõlde ja palju kivikorjamist. Siis sunniti noori tööle võtma, aga praegu on teisiti.»

Malevas saab tööd 90 noort, kel vanust 15–20 eluaastat. Praeguseks nõustusid noortele malevlastele tööd andma kuue valla – Karula, Taheva, Otepää, Sangaste, Helme ja Palupera – ettevõtjad. Igas vallas võiks töötada kümme malevlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles