Kontrollijad leidsid Otepää ettevõtetes puudusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet.
Maksu- ja Tolliamet. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Aprilli viimasel nädalal kontrollisid maksu- ja tolliameti ametnikud Valga-, Viljandi-, Põlva- ja Võrumaal ning Tartus töötasude deklareerimist ja tööjõumaksude tasumist. Läbi viidi 58 tegevuskoha vaatlust ning vesteldi 379 ettevõtjaga. Kokku võeti 51 seletust töötajatelt ning alustati 43 menetlust.

Valgamaal leidis aset kuus vaatlust, kõik Otepääl. «Otepääl läbi viidud vaatlustega tuvastati neli juhtumit, kus ettevõtted palkasid ei deklareerinud,» täpsustas Valgamaalasele maksu- ja tolliameti pressiesindaja Uku Tampere.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk selgitas, et amet suunab alates kevadest rohkem ressurssi vaatlustele ümbrikupalga maksmise tuvastamiseks. Eesmärk on olla valmis suvel tööle hakkavaks töötamise registriks. «Registri eesmärk on ümbrikupalga maksmise vähendamine, mis saab võimalikuks koos maksuhalduri läbiviidavate kontrollidega ettevõtetes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles