Alkoholi kuritarvitajad andsid politseile tööd

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Nädalavahetusel andsid politseitöös kõige enam tooni alkoholi tarvitanud autojuhid, keda Lõuna-Eestis tabati kokku 32.

Samas andsid politseile tööd ka teised korrarikkujad. Valga patrullid teenindasid politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul möödunud nädalavahetusel maakonnas 38 väljakutset. «Kainenema toimetati kaheksa inimest, kes omal jalal enam liikuda ei jaksanud. Kuuele jalakäijale jagas patrull helkurid suurema ohu ennetamiseks, kui nad kaasliiklejatele märkamatuks peaksid jääma.»

Kokku kontrolliti Valgamaal 534 autojuhi kainust ja tehti narko kiirtest kolmele roolikeerajale. «Avastati kolm alkoholi tarvitanud juhti, kelle suhtes alustati väärteomenetlusi. Narkootikume tarvitanud autojuhte õnneks kontrollitute seas ei olnud. Veel tabati nädalavahetusel seitse ohtlikku kiirusületajat,» ütles Peitel, kelle andmetel

vormistasid patrullid nädalavahetusel Valgamaal kokku 25 väärteomaterjali.

Puhuma pani politsei Lõuna-Eestis nädalavahetusel 2781 autojuhti. Enam kui protsent kontrollitutest olid roolis alkoholi manustanuna. Lisaks jagas politseile oma tähelepanekuid joobekahtlusega autojuhtidest mitu kaasliiklejat. Nende teadete kontrollimisel tuvastati samuti autojuhte, kelle kahtlustäratanud manöövrite üks põhjus oli alkohol. Kokku tabas politsei nädalavahetusel Eestis 64 alkoholi tarvitanud autojuhti.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksander Naidis ütles, et ühe nädalavahetuse kohta on tegu silmapaistvalt suure hulga joobes juhtidega. Koguni 13 roolikeeraja joove oli sedavõrd suur, et nende suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Naidis kirjeldas, et tabatud joobes juhtide selgitused oma käitumisele ei ole suuresti muutunud. «Need ringlevad ikka peamiselt selle ümber, et »ma mõned õlled jõin ja sõitu minnes tundsin end täitsa kainena«, aga näe, ei olnudki,» kirjeldas Naidis. Ta lisas, et enesetunne ei ole mõõdupuu, mille alusel oma kainust hinnata. Adekvaatse vastuse ses osas annab vaid alkomeeter.

Selleks, et joobes juhid liiklusest kõrvaldada, viib politsei jätkuvalt aktiivselt läbi joobekontrolle nii erimeetmete kui tavapärase liiklusjärelevalve käigus. Sel nädalavahetusel tabatud joobes juhid avastati valdavalt tavalise liiklusjärelevalve käigus ja pistelist kontrolli tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles