Liiklusrikkujad sattusid arestimajja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 29. septembril määras Tartu maakohtu Valga kohtumaja kohtunik kahele isikule kokku 50 päeva aresti.

28. septembri keskpäeval määras Valga kohtumaja kohtunik 1991. aastal sündinud Kristole alkoholijoobes rooli keeramise eest karistuseks 25 ööpäeva aresti. Kohus otsustas noormehele tema isiklikel põhjustel määrata aresti kandmise ositi ehk nädalavahetustel.

Sama päeval õhtul kella 18 ajal märkas politseipatrull Tõrva linnas eelpoolnimetatud isikut uuesti autoroolis. Kuna oli alust kahtlustada, et mees võib roolis istuda jälle alkoholijoobes, andis politseipatrull juhile peatumismärguande. Kristo märguannetele ei reageerinud, vaid üritas politseinike eest põgeneda. Sõidukit jälitades kasvas Tõrva linnas kiirus kohati kuni 140 km/h. Siiski juhil põgeneda ei õnnestunud ja sõiduk peeti peagi kinni.

Politsei tuvastas Kristol alkoholijoobe ja ta toimetati arestimajja. 29. septembril määras kohus talle korduva peatumismärguannete eiramise ja joobes juhtimise eest maksimaalse karistuse sel puhul – 30 päeva aresti.

Kohtus põhjendas mees oma politsei eest ärasõitu kartusega uue karistuse ees. Alkoholi hakanud ta tarvitama pärast kohtust vabanemist.

Nagu ütles politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Klaire Ründva, erilist kahetsust mees kohtus küll välja ei näidanud.

Samuti algatas politsei tema kinnitusel Kristo suhtes kriminaalmenetluse mootorsõiduki juhtimise eest alkoholijoobes.

«Kui inimelusid ohtu seadvaid liikluspätte kohe pikemaks ajaks autoroolist trellidega eraldada ei õnnestu, siis politsei jonni ei jäta ning toimetab neid väsimatult edasi kohtu ette,» täpsustas Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets.

20 ööpäeva aresti määrati neljapäeval 1979. aastal sündinud Rainile, kes juhtis 29. septembri öösel sõiduautot Valgas Pikal tänaval, kuigi tal puudus juhiluba ja ta oli alkoholijoobes. Politseipatrull pidas sõiduki kinni, kuna auto kaldus mitmel korral vastassuunavööndisse.

Selgus, et juhti on ka varem sarnase teo eest karistatud. Oma tegu põhjendas mees sellega, et tahtis sõbra poolt koju sõita, kuna jalgsi olevat külm liikuda.

Kohtus lubas mees, et enam ta kunagi alkoholijoobes rooli ei istu ja käib iga ilmaga jalgsi.

Valga politsei patrulliteenistuse komissar Kaimar Karm ütles, et mõlemal juhul oli tegemist inimeste vastutustundetu käitumisega, kes ei tahagi endale aru anda, kui traagiliste tagajärgedega nende teguviis võib olla. «Kui on ikka näha, et purjus juhtidele määratud trahvid mõju ei avalda, tuleb meil selliste suhtes rohkem taotleda kohtult karistuseks reaalsete arestipäe

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles