Kool saab maakütte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool läheb üle maaküttele
Pühajärve põhikool läheb üle maaküttele Foto: Otepää vallavalitsus

Uuest kooliaastast alates läheb Pühajärve põhikool üle maaküttele. Seni sai koolimaja sooja oma katlast, mida köeti kütteõliga, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Riigihanke tulemusena paigaldab maaküttesüsteemi AIT-Nord OÜ ja tööd peavad olema teostatud selle aasta septembri lõpuks.

Praegu käib põhikooli hoone kõrval asuva kergliiklustee ääres küttekontuuri paigaldus ja katlaruumi ehitus. Et kindlustada koolimaja kütmiseks vajaminev soojatarve, paigaldatakse maasse ligi seitse kilomeetrit torusid ja katlamajja kaks soojuspumpa.

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et võimalusi uue küttesüsteemi leidmiseks otsiti juba ammu, kuna kütteõlil põhinev soojus on väga kallis.

Paigaldamistööd lähevad maksma 128 523 eurot, millest 58 427 eurot katab keskkonnainvesteeringute keskuse toetus. Kuna hanke tulemusena lähevad tööd esialgselt planeeritust kallimaks, on vallavalitsusel plaanis esitada KIKi lisataotlus ülejäänud summa katmiseks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles