Konverents julgustab noori olema ettevõtlik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.sxc.hu

Täna kell üheksa algas Valga Kultuuri- ja huvialakeskuses noorte tööturukonverents „Olen ettevõtlik Valgamaa noor“, kuhu oodatakse osalema gümnasiste ja Valga Kutseõppekeskuse õpilasi.

Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringu osakonna juhataja Kalev Härk ütles, et konverentsi eesmärgiks on viia kokku Valga noored ja ettevõtjad. Tema sõnul lähevad enamik noori pärast gümnaasiumi lõppu teistesse linnadesse kõrgkooli ning hiljem leitakse töö kas mõnes Eesti suuremas linnas või välismaal, mistõttu on siinsetel ettevõtjatel raske leida noori ja haritud töötajaid.

Konverentsil osalev metsamajandusega tegelev ettevõtja Ivo Muru ütles, et Eestis on liiga palju kõrgharidusega inimesi. „Meil on aga vaja spetsialiste, kutseharidusega oskustöölisi,“ selgitas ta.

Härk lisas, et konverents on hea koht noorte suunamiseks selles osas, missuguseid töötajaid ettevõtjatel praegu kõige enam tarvis on ja seega saavad noored oma tuleviku sellest lähtuvalt planeerida.

Konverentsi korraldavad Valga Maavalitsus, Valgamaa Äriklubi ja Valgamaa Teavitamis- ja Nõustamiskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles