Südamerikkega poiss vajab inimeste headust

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ja täna võib Holgeri koos emaga eest leida Tõrva Kevade keskusest aitamas kaasa toidupanga kogumis­päevadele.
Eile ja täna võib Holgeri koos emaga eest leida Tõrva Kevade keskusest aitamas kaasa toidupanga kogumis­päevadele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homsel heategevuskontserdil Tõrva kirik-kammersaalis kogutud raha läheb väikese Holgeri abistamiseks, kellel tuksub rinnus metallist südameklapp.

Pealtnäha ei eristu 11aastane Tõrva gümnaasiumi neljandas klassis õppiv Holger Põhjala kuidagi eakaaslastest. Poisile meeldivad sportautod ja arvutis surfamine ning tulevikus unistab ta reisimisest. Alles talle vaikses ruumis lähemale kummardudes võib kuulda ühtlast tiksuvat heli, mis näib kostuvat poisi sisemusest.

Tiksumise põhjus on metallist mehaaniline südameklapp, mis Holgerile eelmise aasta sügisel operatsiooni käigus paigaldati. Lõikus muutus hädavajalikuks pärast õnnetust sama aasta augustis, kui laagris viibinud Holger maastikumängus kokku kukkus ning elustamist vajas. «Viimasena mäletan, kuidas kõik mustaks läks. Ärkasin juba haiglas,» meenutas väikemees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles