Õpilaste seiklust e-koolis uurib politsei

Liisi Ploom
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga süsteemi turvarisk on kasutaja ise. Õpetajad peaksid e-kooli kasutades väga täpselt jälgima, et nad ei jätaks end sisse logituks ega anna õpilastele võimalust silmata nende paroole, sest õnneks või õnnetuseks tunnevad lapsed end arvuti taga mõnikord liigagi mugavalt.
Iga süsteemi turvarisk on kasutaja ise. Õpetajad peaksid e-kooli kasutades väga täpselt jälgima, et nad ei jätaks end sisse logituks ega anna õpilastele võimalust silmata nende paroole, sest õnneks või õnnetuseks tunnevad lapsed end arvuti taga mõnikord liigagi mugavalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa õpetaja avastas, et mitme õpilase hindeid on e-koolis muudetud, ning andis sellest teada politseile. Nüüd on noortel kaelas suur pahandus.

Paljud koolid kasutavad juba aastaid paberpäevikute asemel internetikeskkonda nimega eKool. Paraku ei ole ükski süsteem sada protsenti kaitstud ning siingi kipuvad esile koerustükid, millega püütakse andmeid enda kasuks pöörata.

«Ühe Valgamaa kooli õpetaja tegi politseile uurimise alustamiseks avalduse, mille järgi võisid õpilased aasta alguses omavoliliselt muuta neile pandud negatiivsed hinded positiivseks,» sõnas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles