Küsitlus: Kas teil käivad päkapikud?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Must
Laine Must Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Laine Must, peakokk:

«Minul ei käi, elan üksinda. Lastelastel käivad. Eks ikka, kui pahandust teevad, siis päkapikk ei tule, aga kui on head lapsed, siis ikka käib. Minu lapsepõlves sellist kommet ei olnud, minu lastel mingi aeg vist tekkis selline komme jah, et oli suss akna peal.»

Natalja Libina, õmbleja:

«Jah, ühel lapsel käib, endal ei käi. Eelmisel aastal käisid kahel lapsel, aga praegu üks on juba 18aastane ja ütles, et ei ole vaja. Aga 10aastane usub, et päkapikud on. Nad toovad komme, küpsiseid, väikeseid mänguasju.»

Nele Rebane, õpilane:

«Jaa, muidugi käivad. Tavaliselt toovad šokolaadi, akna peale, mul ei ole sussi. Mõnikord toovad näiteks pehmeid mänguasju.»

Samanta Birzgale, õpilane:

«Jaa. Mulle tõid šokolaadi, pinali, pliiatseid veel ka, värvilisi pliiatseid. Soki sisse toovad.»

Helena Aavistu, õpilane:

«Ei käi praegu, ei ole enam vaja neid. Saab ise endale kingitusi osta kas või taskuraha eest. Lastele ikka toovad rõõmu, aga mida vanemaks saad, siis ei oma nii olulist tähtsust enam. Olin ise ka vahepeal see, kes pani teistele komme ja asju, ma arvan, et kinkimisrõõm on suurem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles