Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva hommikul kukkus Soontagal kokku riigimetsa majandamise keskuse (RMK) haldusalas olev vana hoone, sulgedes ka mööduva sõidutee. Mis juhtunu põhjustas ja mis saab majast edasi?

Igal aastal saab Eestis 150–160 naist emakakaelavähi diagnoosi. Viimastel aastatel on haigestumine alla 50aastaste hulgas tõusnud ligikaudu 10 protsenti, toob Valga haigla vanemämmaemand Daina Kaska näite olukorra tõsidusest.

Sulama hakanud lumevallidest välja valgunud vesi on sõiduteedele suuri lompe moodustanud. Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse ülemkonstaabel Kaido Iste ütles, et Lõuna-Eestis on politseile sel kevadel laekunud juba mitu teadet ärritunud jalakäijatelt, kes porilombist läbi sõitnud sõiduki tõttu pidanud määrdunud riietega teekonda jätkama. Samuti varitsevad liiklejaid löökaugud.

Otepää volikogu kinnitas valla tänavuseks eelarve. Valla finantsnõuniku Ülle Veeroja sõnul on selle koostamisel lähtutud nii seadustest, määrustest kui otsustest, arvestatud on ka valla arengukava.

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) alustas koostöös paljude kliinikute ja peatoetaja Royal Caniniga kampaaniat, mille käigus on loomaomanikul võimalik oma kass ning koer steriliseerida või kastreerida.

Valgamaa harrastusteatrite festivali žürii jagas välja rohkesti preemiaid. Hindajate esimees Lennart Peep nimetas eriti oluliseks teatrihingepreemiat, mille sai festivali eestvedaja ja Kungla muusikalitrupi juht Siiri Põldsaar.

Pühapäeva õhtupoolikul siirdusid Tõrva linna laululapsed, nende juhendajad ja vanemad kultuurimajja, et üheskoos laulukarusselli keerutama hakata.

Reedel korraldasid Tõrva kultuurimaja töötajad kammersaalis kevadkontserdi, mis oli ühtlasi pühendatud emakeelepäevale.

Internetikauplustes on küll võimalik mugavalt kodust lahkumata ostelda, kuid samas paneb tarbijakaitseamet südamele, et inimesed eelnevalt veebipoe turvalisuses veenduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles