Väärikas pink koduõuel saab mälestustahvli

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Metsküla leidis, et kui juba sõbrad-sugulased juubeliks kokku tulevad, on hea võimalus ühiselt ka mälestustahvel paigaldada.
Aili Metsküla leidis, et kui juba sõbrad-sugulased juubeliks kokku tulevad, on hea võimalus ühiselt ka mälestustahvel paigaldada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et linnapildis on säilinud üks kena, enam kui saja-aastane maja, ei ole imekspandav. Et aga on säilinud sama vana pink maja juures, väärib märkamist ja äramärkimist.

Just sada ja viisteist aastat on teadaolevalt seisnud Valgas Võru tänaval asuva eramaja juures pink, mis praeguse omaniku teadmise järgi paigaldati samal ajal maja valmimisega. Majaomanik Aili Metsküla hindab õuemuru servas maja räästa varjus seisva pingi rolli selle katuse all elanud põlvkondade elus eriliseks. Koguni nii eriliseks, et on lasknud valmistada pingi auks mälestustahvli, mis laupäeval aukohale asetatakse.

Pink ise on lihtne, neljale toekale maast väljaulatuvale jalale kinnituvad paksud plangud. Seljatuge ei ole. Selja võib vajadusel toetada maja seina najale – nii lähedal seisab istumisase hoonele. Pea kohal on kaitsev katus. Just selle katuseserva tõttu ongi iste põlvest põlve kestnud. Pingi tähendus perekonnale on määratult suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles