Kohus mõistis traagilise liiklusõnnetuse põhjustajale vangistuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Uulu maantee neljandal kilomeetril toimunud liiklusõnnetuse toimumispaik.
Valga-Uulu maantee neljandal kilomeetril toimunud liiklusõnnetuse toimumispaik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas 17aastase Risto süüdi eelmise aasta jaanipäeval liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest kolme inimese surma, kahe inimese pikaajalise tervisekahjustuse ja ühe inimese lühiajalise tervisekahjustuse põhjustamises.

Ristole mõisteti kuue aasta ja kuue kuu pikkune vangistus. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati tulenevalt kriminaalmenetluse seadustikust karistust ühe kolmandiku võrra ning ärakandmisele kuulub seega neli aastat ja neli kuud vangistust.

Kohus arvestas karistuse mõistmisel sellega, et Risto on avaldanud oma teo pärast puhtsüdamlikku kahetsust, ta on nii enne kui pärast õnnetust käitunud seaduskuulekalt, omab koolist väga positiivset iseloomustust, pani süüteo toime alaealisena ning tema perekond on praeguseks juba hüvitanud kannatanute tsiviilhagid. Karistust raskendavad asjaolud Risto suhtes puuduvad.

Risto peab talle mõistetud vangistust kandma asuma 6. juunil.

Kriminaalmenetluse seadustiku järgi ei saa lühimenetluses tehtud süüdimõistvat kohtuotsust vaidlustada prokuratuur. Süüdistatav, tema kaitsja ja kannatanud saavad aga tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 29. aprilliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles