Valga gümnaasium alustab uuel kooliaastal õppetööd päevases vahetuses

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi renoveerimistööd võivad venima jääda.
Valga gümnaasiumi renoveerimistööd võivad venima jääda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus teeb ettevalmistusi, et  kõik Valga gümnaasiumi õpilased saaksid uuel õppeaastal alustada koolitööd päevases vahetuses. Selleks võetakse kasutusele Lembitu tänava koolimaja, mis pärast uue kutseõppekeskuse valmimist vabaks jääb.
 

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht ütles, et linnavalitsus tegeleb Valga gümnaasiumi hoone ehitusega suure tähelepanu ja põhjalikkusega, et valmiks kõigile nõuetele vastav ja kaasaegne õppekeskkonnaga koolimaja. "Kahjuks peab gümnaasiumi pere ootama koolimaja valmimist planeeritust pikemalt," tõdes ta.

Neljapäeval linnavalitsuses toimunud koolijuhtide nõupidamisel arutatigi Heletähe sõnul Lembitu tänava koolimaja kasutuselevõtmise võimalusi ja sellega kaasnevaid küsimusi.

Lembitu tänava hoone kasutuselevõtul tõi ta ühe olulisema punktina välja transporti puudutavate küsimuste lahendamise, millega hakkab tegelema linnahooldusamet.

Ta lisas, et nõupidamisel lepiti kokku, et Valga gümnaasiumi juhtkond koostab kooli vajadusi arvestades täpse klasside paiknemise kava, mis peab valmima 25. aprilliks.

Samuti lepiti Heletähe sõnul kokku selles, et praegu lasteaedades paiknevad esimesed klassid jätkavad õppetööd ja lõpetavad ka teise klassi samas kohas.

Samas lisas avalike suhete spetsialist, et kooli töö jätkamine õhtuses vahetuses ei ole mõistlik, sest see on väsitav ja tekitab erinevaid probleeme õpilastele, nende peredele ja pedagoogidele.

Linnapea Kalev Härk ütles, et hea tulemuse nimel tuleb teha kõik selleks, et laste õpitulemused ei halveneks ning antud oludes on vajalik luua võimalikult turvaline õppekeskkond.

"Päevases vahetuses koolis käies jääb lastel ja vanematel rohkem aega pere keskel viibida," rääkis Härk. Vähem tähtis ei ole linnapea sõnul ka huvihariduse ja hobidega tegelemiseks aja leidmine, mis alates 1. septembrist saab olema lihtsam kui sellel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles