Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile algas vene koolidele mõeldud eesti keele eksamiga abiturientide teadmiste proovilepanek, mis saab lõpu alles juuni keskel füüsika eksamiga.

Käimas on rinnavähi sõeluuringud. Valga haigla günekoloogi Aive Kalinina sõnul on mammograafi abil võimalik avastada rinnavähk arengu algusjärgus, kui ta veel väga hästi ravitav on.

Heitliku ja suladerohke talve tõttu on tänavu kevadel võrreldes mullusega teedel rohkem tolmu ja saasta, mille likvideerimisega omavalitsused hoogsalt alustanud on. Kuivõrd ohtlik kevadine tolm aga tervisele on?

Üle-eestiline südamenädal käivitus pühapäeval liikumispäevaga «Sinu sammud loevad». Valgamaal kaldus ürituste raskuspunkt sel aastal Tõrva.

Noorte tantsupeoks Tallinnas on Karula valla Lüllemäe põhikool ja Taheva valla Hargla kool pannud kokku ühise 3.–4. klassi laste tantsurühma, milles tantsib kummagi kooli neli paari.

Äsja remondist tulnud Valka kultuurimajas andsid kontserdi Läti Rahvusooperi orkester ja solistid. Esines ka helilooja ja pianist, jaanuaris 75. sünnipäeva tähistanud Raimonds Pauls.

Pühapäeval kogunes Tõrva gümnaasiumi ligi paarsada tantsuhimulist daami üle maakonna, et osaleda memmede tantsupäeval.

Jazzkaar 2011 toob Valga linna kaks kontserti – teisipäeval esinevad kultuurikeskuses Uku Suviste ja ansambel Marjamaa Brothers, 27. aprillil muusikakoolis Venemaa parima džässlauljatari tiitli pretendent Anna Buturlina.

Valgamaal elav vanaproua peab oma elu kohutavaimaks hetkeks seda, mil tal diognoositi rinnavähk. Keemiaravi tagajärjel kaotas ta juuksed ning operatsiooni käigus eemaldati mõlemad rinnad. Loe tema pihtimust!

Miks meeldib Taheva vallavanemale Monika Rogenbaumile tervisesport ja kuidas ta selle juurde üldse jõudis?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles