Valgas kandideerib volikokku 140 inimest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised leiavad aset 15. oktoobril.
Valimised leiavad aset 15. oktoobril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valga valla valimiskomisjon lõpetas 5. septembri õhtul kohaliku omavalitsuse volikogusse kandideerimise avalduste vastuvõtmise. Komisjonile esitati viie erakonna ja ühe valimisliidu nõuetekohaselt vormistatud avaldused, ükski üksikkandidaat avaldust ei esitanud.

2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel kandideerivad Valga valla volikogusse erakonnad ja valimisliit järgmiselt:

Eesti Keskerakond – 38 kandidaati;

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond – 8 kandidaati;

Eesti Reformierakond – 49 kandidaati;

erakond Isamaa ja Res Publica Liit – 13 kandidaati;

Sotsiaaldemokraatlik Erakond – 27 kandidaati;

valimisliit VALGA.ELUOLU.EE – 5 kandidaati.

Kandidaatide registreerimiseks esitamine algas 16. augustil ja lõppes 5. septembril kell 18.

«Valimiskomisjon võttis kandideerimisavaldused vastu ja kontrollib nende nõuetekohasust, vigade parandamine kandideerijate dokumentides on lubatud kuni 7. septembri kella 18ni,» selgitas Valga valla valimiskomisjoni esimees Anastasija Kikkas.

«Lõplikult registreerime nõuetekohaselt registreerimiseks esitatud kandidaadid 10. septembriks, pärast seda selgitame liisu heitmisega numbrite andmise järjekorra erakondade ja valimisliidu vahel,» lisas Kikkas.

«Siiski võib veel liikmete arv erakondade ja valimisliidu nimekirjas muutuda, sest kolme päeva jooksul pärast kandidaatide registreerimist võib kandidaat esitada kandideerimisest loobumise avalduse.»

15. septembril, 30 päeva enne valimispäeva koostab siseministeerium valijate nimekirjad ja korraldab kümne päeva jooksul valijakaardi koostamise ja valijale saatmise.

Tulevane Valga vallavolikogu on 27-liikmeline. Sinna saavad kandideerida hääleõiguslikud Eesti kodanikud ja Euroopa Liidu kodanikud, kes on saanud hiljemalt 10. septembriks 18aastaseks ja kelle püsiv elukoht rahvastikuregistri andmetel asub 1. augusti 2017 seisuga Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valla ühinemisel moodustuva Valga valla territooriumil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles