ETVs algab liiklussaade «Tänavaristlejad»

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus
Liiklus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Urmas Vaino asub ETVs juhtima uut viieosalist liiklussaadet «Tänavaristlejad». Sari valmib maanteeameti ja ETV koostöös – teadmiste ja tarkuse eest, ohutuma liiklemise nimel.

 «Tänavaristlejate» saates selgitatakse lõbusa mängu kaudu, millised on olulisemad muudatused meie uutes liiklemise reeglites.

«Paneme toredad tuntud inimesed liiklussituatsioonidesse, ikka juba 1. juulil jõustuvat liiklusseadust järgides,» selgitas saate toimetaja Kerli Dello. «Meie eesmärk on tutvustada uut seadust lihtsalt ja mänguliselt. Lavastame kindlad situatsioonid, et televaataja saaks täpselt aru, millega tegemist. Näiteks pealinnas liikleja võib muu kõrval ära tunda kohti ja ristmikke, kus tal on võib-olla küsitavusi tekkinud,» rääkis Dello.

«Esimese saate peategelane on Stig Rästa, teises saates paneb end proovile Katrin Karisma. Nii et vaataja saab teada sedagi, millised liiklejad nad on, mis neid häirib, mis paistab keeruline. Tõsi on, et mõlemad õppisid sellest kogemusest,» kinnitas Dello.

Näidatud liiklussituatsioone selgitavad ja osalejate käitumist hindavad maanteeameti nõunik Villu Vane ja liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenberg ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles