Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui aasta alguses on väikelinna turukauplejatel raske ots otsaga kokku tulla, siis alates maist algab vilkam kauplemine. Turgudega päris rahule jääda siiski ei saa.

Tervise Arengu Instituut alustas esmakordselt Eestis uuringut, mis käsitleb elupaiga ja tervise vahelisi seoseid.
Uuringu koordinaator on instituudi analüütik Karl Viilmann. Milleks on uuirng vajalik, loe ajalehest!

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kevadballil tunnustati Eesti majanduse arendamisel silma paistnud ettevõtjaid ja riigitegelasi. Teise klassi aumärgi omanikuks sai otepäälane, endine AS Enics Eesti juhatuse esimees Kalle Kuusik.

Noorte vabariikliku laulupeo eelproov Valgamaa lastekooridele oli Otepää gümnaasiumis. Meie maakonnast pürib laulupeole viis koori: Otepää ja Valga gümnaasiumi, Tsirguliina keskkooli ning Hummuli ja Palupera põhikooli lastekoor.

Valgamaal valmistub 11. noorte laulupeoks «Maa ja ilm» seitse mudilaskoori – väikesed lauljad Valgast, Otepäält, Tsirguliinast, Keenist ja Hummulist; Tõrvast aga suisa kaks koori.

Tarbijaloos on taas põhjust kirjutada puukidest – «kevadekuulutajatest», kes niipea, kui ööpäeva keskmine temperatuur on jõudnud +5 kraadini, aktiivseks muutuvad ja rohukõrtel passides oma ohvreid ootavad.

Teises tarbijaloos räägitakse allergiast, mida esineb paarikümne aasta taguse ajaga võrreldes tunduvalt rohkem, sest inimeste elutingimused on oluliselt paranenud.

Möödunud nädalal olid Valga maakonnas riigikaitset õppivad õpilased kahepäevases riigikaitselaagris Tõlliste vallas Metsnikul. Ühtekokku osales 83 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles