Valga-Valka mängija valiti meistriliiga oktoobrikuu parimaks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert Haller mängis eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo ridades.
Egert Haller mängis eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo ridades. Foto: BC Valga-Valka / Maks & Moorits

Täna valiti spordiajakirjanike ja Eesti korvpalliliidu poolt Alexela korvpalli meistriliiga oktoobri parimaks mängijaks BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa 22-aastane Egert Haller.

Haller on tänavu keskmiselt viies mängus kogunud 25,6 mänguminutit, 14,8 punkti, 2,6 lauapalli ja 2,2 resultatiivset söötu. Kahepunktiviskeid on mees tabanud 60-protsendiliselt (9/15) ja kaugviskeid 51,6-protsendilise (16/31) täpsusega. Keskmine PIR näitaja on piirilinna viskekahuril 13,4.

Säravaima etteaste tegi Haller 110:40 võidumängus G4S Noorteliiga vastu, kus kogus 34 minutiga 28 punkti, viis laupalli ja neli resultatiivset söötu. Kui antud kohtumine võideti mängeldes, siis ka näiteks 99:77 võidus Tallinna Kalev/TLÜ vastu viskas tagamängija 13 silma, võttis viis lauda ja jagas kolm resultatiivset söötu, kirjutab basket.ee.

Hea hooaja alguse taga on Halleri sõnul kõva individuaalne ja võistkondlik töö. "Suvel rassisin individuaalselt kõvasti, hetkel ei ole tiheda mängugraafiku ja pisivigastuste tõttu päris tippvormi veel saavutanud, kuid töö selle nimel käib. Individuaalses plaanis tahaksin end meeste vahel pildile mängida ning tõestada, et olen võimeline sel tasemel hästi esinema ja kindlasti tahan aidata võistkonna Eesti meistrivõistluste finaali. See on miinimumeesmärk, mille olen endale seadnud."

Eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo ridades Eesti meistriks tulnud, kuid vähe mänguaega teeninud Haller on tõusnud selgelt Valga-Valka meeskonna põhimeheks ning enesekindlust on seniste kohtumiste põhjal noorel mängumehel korralikult.

Alexela KML-i kuu parima auhinna paneb välja Sportland ja meene Eesti Korvpalliliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles