Põnevatest piirilugudest sünnib video

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi tuli dokumenti näidata ka Valgas Sepa tänaval asunud piiripunktis.
Kunagi tuli dokumenti näidata ka Valgas Sepa tänaval asunud piiripunktis. Foto: Arvo Meeks

Rohkem kui kümme aastat tagasi otsustas Valga piiri ääres asuva Walko lasteaia kasvandik ühel kenal kevadpäeval võtta jalast oma püksid ning lennutada need üle aia Lätimaale. Ei jäänud kasvatajal muud üle, kui tuua pass, minna suure ringiga piiripunkti ja seal piirivalvurile oma riiki sisenemise põhjuseid selgitada ning seejärel põõsaste vahele pükste järele ronida.

Tänavu 21. detsembril saab täis kümme aastat päevast, mil Schengeni leppe alusel kaotati kontroll Eesti ja Läti piiril ning liikumine Valgast Valkasse muutus sama lihtsaks nagu tavaline tänavaületus.

Valga vallavalitsus palub inimesi, kellele samuti meenub mõni humoorikas või ebatavaline lugu kümne aasta tagusest piiriületusest, et nad seda ka teistega jagaksid. Parimatest piirilugudest valmib video, mis jääb kõigi piirilinlaste mälestusi hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles