Põlvamaa sädeinimene: parim tunne on kedagi aidates

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui sind on märgatud ja tunnustatud, siis loomulikult teeb see südame soojaks,» rõõmustas Põlvamaa aasta sädeinimene Maie Haavakats.
«Kui sind on märgatud ja tunnustatud, siis loomulikult teeb see südame soojaks,» rõõmustas Põlvamaa aasta sädeinimene Maie Haavakats. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Põlvamaa sädeinimeseks valitud Maie Haavakats räägib, kuidas ta pärast infarkti elule teisiti vaatama hakkas, kuidas ta kivi otsas mobiililevi taga ajab ning kes on sobitajad, võtjad ja andjad.

«See oli suur üllatus. Kui välja hõigati, et olen Põlvamaa sädeinimene 2017, siis ausalt öelda ei saanud toolilt püstigi. Paar pisarat tuli ka silma,» meenutas Haavakats. Tegemist oli hiljutise piduliku üritusega, kus Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja arenduskeskus kuulutasid välja kodanikuühiskonna 2017. aasta tegijad.

Sädeinimese tiitli saab inimene, kes kaasa aidanud piirkonna või valdkonna arengule. Just säärane inimene ongi Maie Haavakats – Eesti Kutsehaigete Liidu ja Põlvamaa kutsehaigete ühingu juht ning mitme teise ühingu vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles