Leevi külla kolinud tallinlanna juhib Räpinas keraamikakoda

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne pealinnast maale kolimist muuseumis kunstiõpetajana töötanud Helemall Maask võeti Räpinas vastu vallavalitsuse tasemel. Naine viidi käekõrval asutustesse, kus arvati talle tööd leiduvat. Nüüdseks on töö ja kutsumus leitud – naine on Räpina loomemaja keraamikakojas õpetaja ja omab selle kõrval kodus ka oma töökoda.
Enne pealinnast maale kolimist muuseumis kunstiõpetajana töötanud Helemall Maask võeti Räpinas vastu vallavalitsuse tasemel. Naine viidi käekõrval asutustesse, kus arvati talle tööd leiduvat. Nüüdseks on töö ja kutsumus leitud – naine on Räpina loomemaja keraamikakojas õpetaja ja omab selle kõrval kodus ka oma töökoda. Foto: Tomi Saluveer

Kuus aastat tagasi Tallinnast maale kolinud Helemall Maask juhib nüüd Räpinas keraamikakoda. Leevi külla talu ostnud naine oli alguses nõutu, millises suunas oma tööasjad sisse seada, sest ühepalju maad oli nii Võru, Põlva, Värska kui ka Räpina suunas. Valik langes Räpina kasuks.

«Mind võeti Räpinas vastu vallavalitsuse tasemel ja viidi käekõrval asutustesse, kus võiksin tööd leida,» rääkis Maask, kes järgnes Leevi külla kolides oma Verioralt pärit abikaasa Andrese kutsele. «Inimestesse, kes tulevad uute ideedega ja tahavad maal midagi ära teha, suhtutakse siin väga soosivalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles