Emakeel kaob ära?

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarius Suviste
Maarius Suviste Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tundub, et kui enam mitte midagi väga mõistlikku teha ei ole, mõeldakse välja uusi suundi ja tegevusi. Et oleks, mida teha või vähemalt näidata, mida teha. Ametlikus keeles tähendab see, et tegu on väga vajaliku ja olulise teemaga, mis muudab meie elu paremaks.

Juba pikemat aega on uus kuum teema sooneutraalsus. Meie naabrid Soomes on selles valdkonnas vaat et esirinnas. Eelmisel aastal teatati, et nad muudavad liiklusmärgid sooneutraalseks. Õigemini on jutt piltidest-kujutistest liiklusmärkidel. Nii on näiteks suuresti meest meenutav ja teed ületav kuju muutumas või juba muutunud sootuks kujuks.

Samuti tehakse põhjanaabrite juures suur samm selles suunas, et inimesi ei tohi enam jaotada meesteks, naisteks, poisteks ja tüdrukuteks. Sest nii ei ole enam õige, ehkki ajast aega on see küll kõlvanud ja sünnis olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles