Valga-Valka meeskond jäi Pärnule alla ja poolfinaali ei pääsenud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadam võitis Valga-Valkat ja jõudis poolfinaali, kus kohtub BC Kalev / Cramoga.
Pärnu Sadam võitis Valga-Valkat ja jõudis poolfinaali, kus kohtub BC Kalev / Cramoga. Foto: Rein Säinas

Alexela korvpalli meistriliigas oli eile õhtuks selgunud neljast poolfinalistist kolm. Esimesena väljus veerandfinaalist võitjana Pärnu Sadam, kes eile murdis BC Valga-Valka Maks & Mooritsa 90:66 (42:28) ja võitis sellega seeria 3:1.

Ühtlasi murdis Pärnu ses seerias koduväljakuneeduse. Neljast mängust üks õnnestus kodumeeskonnal võita - see kõige olulisem, kirjutab Basket.ee

Mängueelses intervjuus tunnistas Pärnu klubi juht/mänedžer Johan Kärp, et hoolimata Valga meeskonna mängukoormusest ei tunne Pärnu end kuidagi veel kindlalt. "Hommikuses trennis ka rõhutati, et haavatud loom võib olla väga ohtlik. Seda aga Valga täna on... Kui aga rääkida tänase mängu võtmest, siis ma ei ole originaalne kui ütlen kaitse ja veelkord kaitse!"

Valga-Valka loots Kristaps Zeids oli rahulik ning nentis, et usub meeskonda, usub hoolimata mängukoormusest võitu. - "Tuleb järgida mänguplaani ning vältida mõõnu."

Nii võõrustajate poolt ka sündis -- Pärnu kaitse oli hea. Kuid lisaks soliidsele kaitsele mängis Pärnu täna ka lõbusat rünnakut, ei oldud kammitsais, ei kaheldud, leiti kohti, võeti julgelt uljaid viskeid. Ning see tõi šampuse lauale - kolmanda veerandi lõpus mindi päästmatult oma teed.

Valga-Valka ei leppinud kindlasti allaandmisega, kuid Pärnu enesekindlus, õnnestumine rünnakul ning agressiivsus kaitses olid omast klassist. Neljandal veerandil VV veel proovis, kuid Saimon Suti kaks kauget kolmest mõjusid neile kui jäine ambritäis vett. Pärast teist tabamust oli Pärnu ees 77:59 (34. minut) ning pärast seda ei mõjunud valusalt ka Mihkel Kirvese viies viga. Mäng oli tehtud, Valga lagunes lõplikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles