Põlva volikogu esimehe Igor Taro tool lõi kõikuma

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva vallavolikogu tänasel istungil anti sisse umbusaldusavaldus volikogu esimehele Igor Tarole. Avaldusele kirjutas alla 14 liiget 27st.

Umbusaldusavalduse andis üle opositsioonis olev volikogu liige, endine Vastse-Kuuste vallavanem Lennart Liba (Reformierakond).

Liba ütles avaldust esitades, et Põlva valla elu suunavate otsuste tegemine on takerdunud. Ta lisas, et volikogu esimeest iseloomustab suutmatus teha koostööd volikogu erinevate osapoolte vahel ning ta ei tule volikogu esimehe ülesannetega toime.

"Sellise olukorra jätkumine on Põlva valla arengule tervikuna kahjulik," märkis Liba, et selline olukord tuleb lõpetada.

"Seda siis arutame järgmisel istungil," ütles volikogu esimees Igor Taro (valimisliit Tuleviku Põlvamaa), kui oli avalduse kätte saanud.

"Ootan põnevusega," ütles Taro enne istungi algust. "Opositsioon on sellega pikemat aega tegelenud, ega see märkamatuks ole jäänud. Opositsioonile on see täiesti loomulik tegevus, aga mulle on praegu natuke tühja energia kulutamine. Tahaksin mitte poliitikaga tegeleda, vaid kohalikud mured ära lahendada, mis päevakorral on."

Põlva volikogu on 27-liikmeline. Eelmise aasta oktoobris sõlmisid Keskerakond, valimisliit Tuleviku Põlvamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond koalitsioonilepingu. Neil on volikogus kolme peale 15 volinikku, suurim opositsioonijõud on kaheksa volinikuga Reformierakond.

"Oleme koalitsioonipartneritega suhelnud. Keegi mingeid sisulisi probleeme kolmapäevaõhtuse seisuga ei toonud välja. Oleme kõiges kokkuleppele saanud. Hetkeseisuga on meil kehtiv koalitsioonileping, meie peame sellest kinni. Kui umbusaldusavaldusega tuleb välja midagi teisiti, siis vaatame, mida me teeme," ütles Taro enne istungi algust Lõuna-Eesti Postimehele.

Umbusaldusavaldusele kirjutasid alla kaheksa volikogu liiget Reformierakonna nimekirjast ja kuus volinikku Keskerakonna nimekirjast ehk koalitsioonipartner.

Rääkides avalduses esitatud põhjendustest, ütles Taro enne istungit: "Ükskõik, mida sinna põhjendustesse ka ei kirjutata, siis seda ju faktiliselt ei pea tõestama. See on ükskõik, mida sinna kokku luuletada."

Taro sõnul antakse mõnikord umbusaldusavaldus sisse tähelepanu saamiseks. "Kui opositsioonil ühtegi sisulist võimekust ei ole kuidagi tähelepanu saada, siis mõnikord antakse lihtsalt umbusaldus sisse – näete, opositsioon on olemas. Nende poolt täiesti normaalne tegevus, poliitikas nii toimubki," nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles