Otepääl algavad kinolinal õnneotsingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna jõuavad Pärnu rahvusvahelise dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali linateosed Otepääle.

Festivali korraldaja Mark Soosaare sõnul on 25 korda toimuva festivali selleaastane läbiv teema õnne otsimine.

Seetõttu soovitab ta Otepääl minna eelkõige vaatama homme linastuvat filmi «Üks õnnelik elevant», mille peategelase rollis on tsirkuseartist Flora, kes on jõudnud pensioniikka. Tsirkuse peremees David Balding, kes Flora lapsendas, peab õigeks viia aafrika elevant tagasi oma kodumaale Aafrikasse. Teekond tagasi Aafrikasse ongi selle filmi peateema.

Otepääle valis Soosaar filmid, mis võiksid seostuda kohaliku rahva loomusega ning kuna Otepää on hinnatud ka turistide seas, võiksid filmid neilegi huvi pakkuda.

Publik on aastate jooksul Soosaare arvates kindlasti muutunud, võib öelda, et isegi nõudlikumaks ja teadlikumaks. «Dokumentaalfilme meil peaaegu kinodes ei näidata,» märkis ta. «Muidugi on dokumentaalfilmid telekanalitesse kolinud, aga suurelt ekraanilt on tõelist elu vaadata ka väga huvitav.»

Soosaare sõnutsi on viimasel ajal tunduvalt edasi arenenud Poola filmid, Ladina-Ameerika omad on hoopis lohakamalt tehtud.

Kokku oli festivalile valida 500 filmi seast, millest vaid 121 läbis tiheda sõela publikule vaatamiseks. Tavapäraselt tutvustatakse rahvaste kombeid ja elustiili. See oli juhtmõte juba 1987. aastal Lennart Meriga, kui festival esimest korda korraldati.

Lisaks enda juubelile tähistab filmifestival Balti riikide taasiseseisvumise 20. aastapäeva. Juubelifestival tähistab ka 300 aasta möödumist loodusteadlase Georg Wilhelm Richmanni sünnist Pärnus.

Otepääl linastuvad filmid reedeni kohalikus kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles