Purjetamine pole mõeldud vaid jõukatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Saul (vasakul) S/Y Wesipruul kaptenina Inglismaa külje all Atlandi ookeanil.
Elmo Saul (vasakul) S/Y Wesipruul kaptenina Inglismaa külje all Atlandi ookeanil. Foto: Erakogu

Nõuni purjeklubi püüab ümber lükata arusaama, et purjetamine on mõeldud vaid jõukatele või muidu eliidile.
 

Purjetamine on sel aastal tegutsemist alustanud klubi liikme Elmo Sauli sõnutsi päris populaarne, kuigi ehk paljud arvavad, et see nõuab suurt raha. «On jäänud mulje, et sellega saad tegeleda vaid siis, kui oled jõukal järjel. Tegelikult ei pea selleks miljonär olema,» rääkis Saul.

«Vanal ajal öeldi, et purjetamine on aristokraadi spordiala,» sõnas Valdeko Säre, kes tuleb homme jahtklubist Merikotkas Nõuni kogemusi jagama. «Praegusel ajal on aga jahid küllaltki odavad ja purjetamist viljeletakse igal pool, kus vesi on. Kui järveke ja tahtmine on, siis purjetada saab ikka.»

Homme pärastlõunal, kui Nõuni järve uue ujumissilla juures toimub tasuta klubi avaüritus, kuuleb purjetamise stiilist ja kultuurist, purjeka toimimisest, võistlemisest ja kruiisimisest. Kindlasti saab purjetamist proovida, et selgeks teha, kas see on ala, millega tegeleda soovitakse. Kohal on neli purjekat.

«Kui merel oled, saad aru, et see on vabadus. Vaikus ja rahu, saad minna, kuhu tahad – kas või ümber maakera,» kirjeldas Saul, mis on purjetamise võlu tema jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles