Õpilased osalesid pilditeatris

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli noored osalesid koos VAT Teatri Foorumgrupiga päevalaagris.
Valga põhikooli noored osalesid koos VAT Teatri Foorumgrupiga päevalaagris. Foto: Erakogu

Valga linnavalitsus koostöös Valga põhikooliga korraldasid avatud noortekeskuses päevalaagri «1 + 1 on 3». Kas ikka on? Projekti käigus jõudsid noored analüüsi ja VAT Teatri Foorumgrupi tegevuste kaudu järeldusele, et lisaväärtusi luues võib üks pluss üks olla ka kolm.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti sotsiaalpedagoog Aive Aru ja põhikooli psühholoog Õnne Naaris koostasid projekti eesmärgil arendada põhikooliastme lastes eneseväljendusoskust ja lastes õpilastel endil läbi loovtegevuste avastada tundeid ja emotsioone.

«Laagrisse tuli külla VAT Teatri Foorumgrupp, kellega koos mängiti toredaid mänge ja lavastati erinevaid pilte. Ühistegevuse kaudu toimus ühine õppimine ja areng aktiivõppe meetodil. Selle aasta päevalaager oli jätkuks Valga linnavalitsuse eelmisel aastal pilootprojektina toimunud sotsiaalsete õpioskuste laagrile ja ühtlasi ilusaks sissejuhatuseks algavale õppeaastale,» ütles sotsiaalpedagoog Aive Aru, kes on olnud mõlema laagri üheks korraldajaks.

Avatud noortekeskuses läbi viidud päevalaagris osalesid enamasti põhikooli viiendate ja kuuendate klasside õpilased, kes jäid «tujuskaala» näitude põhjal päevaga väga rahule. Läbiviijate sõnul vajavad õpilased elus hakkamasaamiseks rohkem sotsiaalseid oskusi: kuidas teha koostööd, kuidas lahendada konflikte, kuidas suhelda kaaslastega, kuidas teha end teistele arusaadavaks. Projekti rahastasid Valga linnavalitsus ja hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles