Räpina esindus käis külas sõpradel Lätis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gulbene koolimaja ees olev skulptuur kujutab Gulbene vapilooma luike.
Gulbene koolimaja ees olev skulptuur kujutab Gulbene vapilooma luike. Foto: Gunta Kalmane

Juuli viimasel nädalavahetusel, 27. ja 28. juulil leidis Räpina Läti sõprusomavalitsuses Gulbenes aset Gulbene linnafestival.

Mitmekesiseid tegevusi ning hulgaliselt vaatamisväärset pakkunud sündmusele oli koostööpartnerina osalema palutud ka Räpina vallavalitsuse esindus. Linnafestivali ning Gulbene omavalitsuse tegemistega käisid tutvumas Räpina vallavanem Enel Liin ning haridus- ja noorsootööspetsialist Anu-Cristine Tokko.

Lisaks Räpina esindusele osalesid festivalil Gulbene koostööpartnerid Leedust Rietava omavalitsusest ning Taanist Silkeborgi vallast.

Gulbene piirkond asub Põhja-Lätis Vidzemes. Seal elab pea 21 000 inimest, neist umbes 7500 Gulbene linnas. Räpina vald on Gulbene piirkonnaga koostööd teinud juba üle kümne aasta. Viimati alustati lasteaedadevahelist koostööprojekti, mille tegevused veel käivad.

Festival algas rahvusvahelise teaduskonverentsiga. Kavasse oli aga pikitud hulgaliselt kauneid kontserte – esinesid nii Gulbene piirkonna kohalikud taidlejad kui muusikud Läti eri paikadest. Muusikalises mõttes oli festivali rosin kindlasti Kataloonia noortest koosnev trummiorkester, kelle energiline mäng pani publiku rütmi taktis lausa ise kaasa hüppama.

Koostööpartneritele tutvustati Gulbene piirkonna asutusi ning nende tööpõhimõtteid; omavalitsuste esinduste kohtumistel arutati tulevast koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles