Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Omavalitsuste Liit käivitas riigihanke piirkondliku jäätmejaama rajamiseks Otepääle. Esialgsete plaanide kohaselt hakkab see teenindama ka ümberkaudseid valdu.

September oli lasteaia Walko lastele ja nende vanematele heateo kuu – igal lapsel oli võimalus teha talvekingitus metsloomadele. Ettevõtmist vedanud lapsevanem, Valga põhikooli loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel
kinnitas, et heategusid sündis kuhjaga.

Rahvusvahelisel kongressil Prahas pakkusid Valgamaa kutseõppekeskuse õpilased põnevaid rahvusliku tooniga ampse üpris keerulistes tingimustes. Kõik läks hästi: eurooplased sõid suitsupekki ja kilukreemi isuga.

Laupäeval koguneb Karksi valla kultuurikeskusesse esimesele Mulgimaa kihelkondade päevale ligi nelisada taidlejat viiest kihelkonnast.

Tõrva vee- ja kanalisatsiooniprojekt pole vaatamata peatöövõtjate pankrotistumisele seiskunud. Jätkunud on nii torutööd kui veetöötlusjaama ehitus, reoveepuhasti ehitus on aga konserveeritud.

Valgamaa linnad on peatselt sügiseselt ehitud: heakorratöötajatel on käsil sügistööd. Valgas on paigas ka jõulukuuse- ja tänavakaunistuste plaanid, Otepääl ja Tõrvas peetakse selles osas veel aru.

Kaks Valga muusikakollektiivi – segakoor Rõõm ja Kungla muusikalitrupp – lõid käed ja korraldasid ühise ettevõtmisena kontserdi, millega toodi täiendust Valga jõulu- ja kevadkontsertide traditsiooni.

Tõrva muusikakooli õpilastel oli võimalus osaleda tuntud kitarristi Nevil Blumbergi õpitoas ja kuulata tema kaasahaaravat pillimängu.

Sügise saabudes jääb mõnigi maakodu tühjaks ning väärtuslik vara sinnapaika uut suve ootama. Selline olukord on eriti meeltmööda paha peal väljas olijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles