Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Otepää vallas asuva Mäha küla elanikud soovivad sealse järve seisundit parandada, sest vastasel juhul väheneks oluliselt järve ökoloogiline ja miljööväärtuslik potentsiaal.

Laupäevasest paberlehest leiab SA Tehvandi spordikeskuse juhataja Alar Arukuuse vastused lugejate küsimustele. Arukuusk usub, et Otepää maailmakarika etapi toimumise tõenäousus tulevikus on suur, sest etapp on siiani olnud suurepäraselt korraldatud.

Kui varasemalt on teatavaks saanud kahe töötaja lahkumine Valga muuseumist lühikese aja jooksul, siis uuest aastast lahkub ametist ka teadur Rain Soosaar. Miks, loe ajalehest!

Neljapäevasel noortekonverentsil «Lahe koolipäev» kuulutati välja hea eeskuju 2011 ja 14 noort üle Eesti pälvis hea eeskuju eritunnustuse. Nende hulgas oli kaks Valgamaa neidu – Sandra Pikk ja Merily Viks –, andis teada Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla juhatuse liige ning noortelehe Tankla peatoimetaja Siiri Liiva.

Ajal, mil politseis räägitakse küttusenappusest ning mõneski piirkonnas on korravalvureid vajaka, kinnitab Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa, et neil on asjad pigem mullusest paremini.

Maamees Rein Janno on veendunud optimist ning usub, et põllumajandulik tootmine ei kao kuhugi, sest süüa tahavad kõik. Südant valutab ta aga põllumajanduse järjepidevuse ja noorte vähesuse üle maal.

Hummuli põhikooli õpetaja Endla Miske korraldas huvilistele sügisese bussireisi Pariisi. Seltskonnas olid eelkõige haridustöötajad, kaasatud oli aga teistegi erialade esindajaid.

Otepää naise Anne Sepma kirg on seebid, mis võiksid olla värvilised, hästi lõhnavad ja omapärased. Seebitegemisest loe paberlehest!

Hingedepäeva ehk surnute mälestamise päeva tähistati Valgas sellelgi aastal kontserdiga Jaani kirikus.

Kui Sangaste vald hakkas valmistuma 20. sünnipäeva tähistamiseks, võttis Keeni põhikooli direktor Diana Sarapuu valla arengu uurimise kooli südameasjaks. Uurimistöö tulemused kandsid õpilased ette valla ajalookonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles