Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sarnaselt teistele valdadele on oktoobri algusest sotsiaaltransport tasuline ka Karula valla elanikele. Omavalitsuse otsus põhjustas inimestes aga esialgu segadust, sest info polnud kõigini jõudnud.

Aasta algusest oktoobri lõpuni on päästeamet Valgamaal päästeosakonna juhi Alar Roobi sõnul teinud 80 väljasõitu valehäirete tõttu, mis seotud automaatse tulekahjusignalisatsiooni süsteemi töölerakendumisega.

Kolmas rahvusvaheline militaarfestival õpetas korraldajaid olema ettevaatlikum. «Nagu ütleb eesti vanasõna: »Usalda, aga kontrolli!«,» lausus SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon tegevjuht Meelis Kivi.

Koolivaheajal Tallinnas toimunud kodakondsusteemalisele konverentsile oli kutsutud noored üle Eesti. Ettevõtmisel osalesid ka Valga gümnaasiumi abituriendid Jaan Juurikas ja Tanel Visnap.

Valga muuseumis avati üleriigilises õpilasvõistluses osalenud Valgamaa noorte tööde näitus. Tegijaina sai tänutähe ja meene sada viiskümmend noort, parimaile kingiti mälupulk.

Neljapäeval väisas Valgamaad järjekordne kirjanike tuur. Seekord vajutasid üritusele tugeva pitseri nii Kreeka võlakriis kui samal päeval ilmunud intervjuu kultuuriminister Rein Langiga.

Tõnis Mägi ja Kärt Johanson andsid kodusooja kontserdi.

Uuringud näitavad, et kõigist maitseelamustest hindab inimene kõige kõrgemalt magusat maitset. Seega on magusus toiduvalikul väga oluline tegur. Milliseid ohte ja võimalusi see endas aga peidab? Täpsemalt selgitab toitumisteadlane Mai Maser.

Juurte-sarja pühapäevasel kohtumisel meenutati Tõrva kirik-kammersaalis Helme kihelkonnast võrsunud suurmeest Herbert Viidingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles