Elu eikellegimaal: äärelinlane kanalisatsiooni rajamiseks toetust ei saa

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalane Armin Aramaa tahaks praeguse maa-aluse reoveemahuti asemele paigaldada imbväljakuga süsteemi. Praegu aga takistab seda nii linna üldplaneering kui toetuste saamiseks ebasobiv asukoht. Arvo Meeks
Valgalane Armin Aramaa tahaks praeguse maa-aluse reoveemahuti asemele paigaldada imbväljakuga süsteemi. Praegu aga takistab seda nii linna üldplaneering kui toetuste saamiseks ebasobiv asukoht. Arvo Meeks Foto: Arvo Meeks

Valgalane Armin Aramaa elab aadressi järgi linnas, füüsiliselt aga veidi linnast väljas. Seetõttu ei saa ta kanalisatsiooni rajamiseks toetust ei hajaasustuse ega linnapiirkonna toetusest.

Aramaa elab Toogi tänaval, mis on ametlikult aadress Valga vallasiseses linnas, reaalsest linna tihedamalt asustatud ala piirist Võru tänaval aga ligi kaks kilomeetrit eemal. Keskset kanalisatsiooni seal pole ja praegu jookseb tema eramaja reovesi kogumistsisterni. Ta sooviks rajada midagi moodsamat, näiteks imbväljakuga süsteemi. See ei nõuaks pidevat tühjendamist.

Et inimesed ei peaks neid töid vaid oma raha eest tegema, on ette nähtud toetused. Kõigepealt proovis Aramaa abi saada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) hajaasustuse programmist. Sealt oli võimalik toetust taotleda kuni 6500 eurot majapidamise kohta ning taotleja omafinantseering pidi moodustama vähemalt 33 protsenti projekti maksumusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles