Lumi tõi laupäeval Eestis kaasa 50 liiklusõnnetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedus tõi lume saabudes kaasa kümneid liiklusõnnetusi. Pilt on illustratiivne.
Libedus tõi lume saabudes kaasa kümneid liiklusõnnetusi. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Lõuna- ja Lääne-Eesti teedel juhtus laupäeval lume saabudes vähemalt 50 liiklusõnnetust, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA) pressiteates. 

Lume saabudes ja sellest tingitud ka muutlike teeolude tõttu on toimunud liiklusõnnetused peamiselt Lõuna-Eestis aga ka Lääne-Eestis, seisis teates. Põhja-Eestis kõikjal lund ei sadanud ning ei olnud liiklusõnnetusi, mis oleks seotud libedusega või lume tõttu halvenenud teeoludega.

"Õnneks ei ole olnud raskeid liiklusõnnetusi ning peamiselt oli tegemist plekimõlkimistega. Täna toimus kõige enam liiklusõnnetusi Lõuna-Eestis, kokku oli neid 35, millest kaks liiklusõnnetust olid vigastatutega. Lääne-Eestis oli liiklusõnnetusi kokku 15, mis olid seotud libedusega. Paljud õnnetused oleksid jäänud olemata, kui oleks valitud teeoludele vastav sõidukiirus või jälgitud pikivahet,“ lausus Marko Ild PPA-st.

"Riigi Ilmateenistuse andmetel lume- ja vihmasadu jätkub. Soovitan suverehvidega liikluses mitte liigelda ja eriti ettevaatlik tuleks olla varajastel hommikutundidel, sest külmakraadid muudavad märjad teed libedaks. Võimalusel jätke oma sõidud tegemata või kasutage ühistransporti," sõnas ta.

Jalakäijatele tuletas Ild meelde helkuri kandmise kohustust, sest pimedal ajal ja halbade ilmastikuolude tõttu on jalakäijad sõidukijuhtidele raskesti märgatavad. "Samuti on viimastel tundidel kõikjal üle Eesti ka tuul tugevnenud ning on teateid sõiduteedele langenud puudest,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles