ERRi Läti sünnipäeva erisaade räägib Valga-Valka tööelust

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Valka
Valga ja Valka Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti Rahvusringhääling tähistab Läti 100. aastapäeva nii raadios kui ka teles terve nädala kestva eriprogrammiga. Erisaade räägib Valga ja Valka elanikest, kes käivad tööl nii siin- kui ka sealpool piiri.

Eetrisse jõuavad intervjuud ja usutlused Läti teemadel, valik dokumentaal- ja mängufilme lätlastest ja nende tegemistest, teemasaateid loodusest ning kultuurist. Maha peetakse "Eesti mängu" Läti eri ja portaalis menu.err.ee avatakse kaardipõhine veebivorm oma lemmikpaiga märkimiseks Lätis.

ETV alustab juba esmaspäeval, 12. novembril kell 22.15 algava "Välisilma" dokfilmiga "Kaheksa tähte". Need "kaheksa säravat tähte"on kaheksa Läti kütipolku, kes võitlesid vapralt paljudes lahingutes ja kehastasid Lätin sõdurite kangelaslikkust, millest kõneldi isegi väljaspool Euroopat. Läti kineasti Askolds Saulitise film jälgib väikese läti rahva sangarite ja märtrite võitlusteed ning saatust. ETV+ ekraanil on dokfilm 18. novembril kell 15.05.

Laupäeval, 17. novembril kell 22.30 jõuab ekraanile Läti/Šveitsi ühistööna 2012. aastal valminud mängufilm "Unistuste meeskond 1935" - lugu Valdemārs Baumanise juhitud Läti korvpallimeeskonnast, kes võitis 1935. aastal Šveitsis esimesed Euroopa meistrivõistlused.

Pühapäeval, 18. novembril läbib Läti 100 tervet ETV saatepäeva: "Prillitoosi" saates kell 09.05 käiakse külas naaberriigis elavatel eestlastel ja kohtutakse Läti Rahvusooperi- ja balletiteatris Eesti oma lätlase, balletitantsija Juris Žigursiga. Saatejuht Reet Linna.

Ka kell 10.00 algav "Hommik Anuga" teeb kummarduse lõunanaabri sünnipäeva puhul.

Kell 11.15 on eetris "Töörööbikud". Piirilinnad Valga ja Valka nüüdseks juba sisuliselt üks linn ning piir kadunud ka Läti ja Eesti inimeste vahel, kes käivad tööl nii siin kui ka sealpool piiri. Millises riigis on kergem tööd leida ja kuidas erinevad rahvused omavahel toime tulevad, seda näeb Läti 100. sünnipäeva erisaates. Režissöör Sander Allikmäe, autor-toimetaja Piret Jürman, produtsent Hannela Lippus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles